Winkler és más...
Winkler > Egészség / Gesundheit > Fürdők az OEP ajánlásában

Fürdők az OEP ajánlásában

Berekfürdő

Berekfürdő 56 °C-os alkáli-hidrogén-karbonátos, jódos gyógyvize egész évben várja a mozgásszervi megbetegedésekben (gerinc-, csípő-, térdizületi meszesedések) szenvedőket, és a balesetek utáni rehabilitációra érkezőket. A hatmedencés strand és kétmedencés fedett termálfürdő mellett a csónakázótavat is ki lehet próbálni.


Bük

A közel 35 éves múltra visszatekintő Büki Gyógyfürdő Szombathely és Sárvár között félúton, az osztrák határ közelében kínál 13 hektáros területen, nyáron 7 termálvizes medencét, gyermek- és úszómedencéket, a félig vagy teljesen fedett fürdőben lévő 4 gyógyvizes medence pedig egész évben üzemel. A büki víz többek közt kopásos jellegű izületi betegségek, gerincbántalmak, krónikus izületi gyulladások, nőgyógyászati és gyomorbántalmak kezelésére ajánlott.


Gunaras

A Dombóvár melletti Gunaras-dűlőben talált termálvizet a gyógy- és termálfürdőben hasznosítják. A gyógyfürdő fiziko- és balneoterápiás eszközökkel, szaunával szoláriummal és szakképzett masszőrökkel várja egész évben a gyógyulni vágyókat, a több mint 8 hektáros parkosított területen csónakázótó, óriáscsúszda, sportolási és egyéb szórakozási lehetőségek közül lehet válogatni. A víz ízületi betegségek és gyulladások, reuma, gerincbántalmak, nőgyógyászati gyulladások, érszűkület, érelmeszesedés, gyomor- és fogínypanaszok esetén ajánlott.


Debrecen

A Nagyerdő őstölgyes parkjában nyolc hektáros területen található Debreceni Gyógyfürdő fedett és szabadtéri gyógyvizes medencékkel, több mint 40 féle minősített gyógykezeléssel várja vendégeit. Az alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz idült izületi gyulladásos, porckopásos betegségek, ortopéd elváltozások, baleseti utókezelések, egyes szív- és keringési rendellenességek, nőgyógyászati betegségek számos változata esetében, valamint idegfájdalmak kezelésére alkalmas.


Eger

Az Eger patak melletti ősplatánokkal és ciprusokkal szegélyezett, trópusi eredet? flóra és fauna mellett hat gyógyviz? medence, süllyesztett zuhanyozómedence (dögönyöző), csúszda várja a vendégeket, akik télen fűtött folyosón keresztül juthatnak a gyógymedencékhez. A víz izületi és gerincbetegségek, nőgyógyászati panaszok, érszűkület, érelmeszesedés, szívműtét utáni rehabilitáció, asztma, légúti betegségek, gyomorbántalmak, idegrendszeri problémák kezelésére kiváló.


Gyula

Hazánk egyik legszebb gyógyfürdője a gyulai Vár mellett található, 8,7 hektáros kastélyparkban. A Várfürdő 2005 méter mély termálkútjának 72 °C-os gyógyvize egyszerre biztosítja a relaxációt, rekreációt, regenerációt és a rehabilitációt, és immár hullámfürdővel, valamint csúszdás medencével is rendelkezik. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre, savas eredetű gyomorbántalmakra és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható, a vendégek 18 medencéből válogathatnak.


Hajdúszoboszló

Az idén 75 éves hajdúszoboszlói fürdő 75 °C-os, magas gyógyhatású hévízre alapozva komplex gyógykezeléssel várja a gyógyulni, fürdőzni vágyókat. A víz kopásos jellegű ízületi betegségek, gerincbántalmak, krónikus izületi gyulladások, illetve nőgyógyászati gyulladások, meddőség, érszűkület, pikkelysömör, idegfájdalmak és ideggyulladás kezelésére ajánlott. A mellette két éve megnyílt Aquapark pedig a fiatalok és családok kedvelt helye.


Harkány

Harkányban 1823 óta használják a kénes gyógyvizet, amely mozgásszervi, izületi betegségek megelőzésében-gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában játszik jelentős szerepet. Nyáron a több hektáros gyógykertben pihenve lehet élvezni a napsütötte medencék gyógyító vizét, télen a fedett fürdőcsarnokok, a pihenők, valamint az épületekből közvetlenül megközelíthető medencék teszik ideális üdülőhellyé.


Hévíz

A hévízi gyógytó különlegessége a fenekét több méter vastagságban borító gyógyiszap, amely kén- és rádiumtartalmánál fogva különleges gyógyértékkel rendelkezik. A tavon kívül számos fúrt kútból nyernek a tó vizéhez hasonló összetételű, kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos, kénes gyógyvizet, amelynek gyógyító hatása különösen a kopásos jellegű ízületi betegségek, lágyrész reuma, gerincbántalmak és krónikus izületi gyulladások kezelésében mutatkozik.


Kiskunmajsa


Kiskunmajsán a Jonathermál Fürdőben a degeneratív mozgásszervi elváltozásokban, az idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedésekben, a lágyrész reumában, nőgyógyászati betegségekben, valamint az agyi történések utáni bénulásokban szenvedőket, illetve műtéti és törések utókezelésére vágyókat várják.


Komárom

A komáromi termálfürdő a város szélén, hat különböző hőfokú medencével, gyógyászati részleggel, valamint jól felszerelt kempinggel és motellel várja vendégeit. Vize főként a kopásos jellegű ízületi betegségek, a gerincbántalmak és a pikkelysömör gyógyítására ajánlott.


Mezőkövesd

A 3-as út mentén haladók kénes szaga alapján könnyen megtalálják a mezőkövesdi Zsóry-fürdőt, ahol a Bükk mélykarszt rétegéből feltörő víz kopásos jellegű ízületi betegségek, gerincbántalmak, utókezelések, nőgyógyászati gyulladások, érszűkület, pikkelysömör, gyomor- és bélhurut, gyomorsavtúltengés, stresszes állapot és köszvény kezelésére alkalmas.


Mosonmagyaróvár

A mosonmagyaróvári vizet a kontinens öt legjobb hatásfokú gyógyvize közé sorolták, így nem csoda, hogy a széleskörű gyógykezeléseket kínáló fürdőt külföldiek is igen szép számban látogatják. Ide főleg az ízületi betegségektől, reumától, gerincbántalmaktól, nőgyógyászati panaszoktól, légúti és gyomorbántalmaktól, fogíny-betegségtől és pajzsmirigy-problémáktól szenvedők, valamint az asztmások és az allergiások érkeznek.


Sárvár

Sárvár nevét főleg termálkristálya vezette be a köztudatban. A csónakázótó partján, zöldövezetben fekvő fürdő kopásos jellegű ízületi betegségek, lágyrész reuma, gerincbántalmak, krónikus izületi és nőgyógyászati gyulladások, meddőség, menstruációs zavarok, pikkelysömör, stresszes állapot és köszvény gyógyítására alkalmas.


Tiszakécske

A tiszakécskei termálfürdő és kemping 52 °C-os gyógyvize, reumatikus, ízületi bántalmakra, nőgyógyászati betegségek gyógyítására, műtétek utáni rehabilitációra, baleseti utókezelésre alkalmas. A fürdőben 2 gyógyvizes ülőmedence, élménymedence (masszázskabin, pezsgőágy, buzgár, gejzír, nyakmasszázs, oldalmasszázs), óriáscsúszdás strandmedence, fedett uszoda és bébimedence várja a családokat és a gyógyulni vágyókat egyaránt.


Zalakaros

A zalakarosi gyógyvíz különösen a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédiai, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelésében hatásos. Az egész évben nyitva tartó, 10 különböző attrakciót kínáló élménymedencével kiegészített fedett fürdő mellett nyaranta a termálstrand is működik.

Forrás: www.booking.hu/info/spa_and_wellness.hu