Winkler és más...
Winkler > Étel, Ital > Zöld tea elkészítése HELYESEN

Zöld tea elkészítése HELYESEN


(i) vizet felforralni.
(ii) vizet állni hagyni 5 percig, ekkor lehűl kb. 80fokC-ra
(iii) egy teáskanál jó minőségű zöld tealevelet kell egy csészéhez venni
(iv) 80 fokos vizet ráönteni (a forrásban lévő víztől keserű lesz a tea!)
(v) 1,5 - 2 percig áztatni
(vi) tealeveleket kivenni és fedve félretenni.

A teát kb. 2x 3x (minél jobb minőségű a tea, annál többször lehet felhasználni) újra lehet használni. Feltétel, hogy ezen idő alatt ne száradjon ki (ezért érdemes lefedni). A 2. felöntésnél az áztatási idő már csak 1 perc kell legyen és a víz lehet kicsit forróbb (3 perc hűlés a felforrázást követően).
A lágy vízzel finomabb lesz a tea.

Egészségedre!