Zöld tea elkészítése HELYESEN
(i) vizet felforralni. (ii) vizet állni hagyni 5 percig, ekkor lehűl kb. 80fokC-ra (iii) egy teáskanál jó minőségű zöld tealevelet kell egy csészéhez venni (iv) 80 fokos vizet ráönteni (a forrásban lévő víztől keserű lesz a tea!)
(v) 1,5 - 2 percig áztatni (vi) tealeveleket kivenni és fedve félretenni.
A teát kb. 2x 3x (minél jobb minőségű a tea, annál többször lehet felhasználni) újra lehet használni. Feltétel, hogy ezen idő alatt ne száradjon ki (ezért érdemes lefedni). A 2. felöntésnél az áztatási idő már csak 1 perc kell legyen és a víz lehet kicsit forróbb (3 perc hűlés a felforrázást követően). A lágy vízzel finomabb lesz a tea.
Egészségedre!
|